• Vstop za uporabnike
  • Iskalec

SPREMEMBA UREDBE, KI SE NANAŠA NA DIZELSKO GORIVO

Z 24. junijem 2022 veljajo spremembe in dopolnitve prejšnje Uredbe. Preberi več

ZNIŽANA VREDNOST PRISPEVKA ZA MOTORNI BENCIN IN DIZEL

Z 21. junijem 2022 se kot osnova za izračun prispevka na MWh dobavljene energije za motorni bencin in dizel, katerih cena je oblikovana v skladu s predpisom vlade, ki ureja oblikovanje cen naftnih derivatov, uporablja vrednost 0,00000 EUR/MWh.

Preberi več

Zagotavljanje višje ravni varnosti pri uporabi portala

Zaradi varnostnih pomanjkljivosti, ki jih prinaša uporaba starejših brskalnikov, smo v prvi polovici januarja 2017 na spletnem portalu Centra za podpore ukinili podporo tveganim protokolom in enkripcijami (šifriranjem sporočil). Preberi več

SPREMENJEN ROK ZA ODDAJO MESEČNIH POROČIL

V veljavi nova Navodila o poročanju in zbiranju sredstev iz prispevka za končne odjemalce daljinske toplote in kupce fosilnih goriv.

Z dnem 01.04.2016 stopajo v veljavo nova Navodila o poročanju in zbiranju sredstev iz prispevka za končne odjemalce daljinske toplote in kupce fosilnih goriv.

Navodila prinašajo pomembno novost - skrajšujejo rok za oddajo podatkov o višini obračunanih prispevkov v preteklem mesecu, in sicer iz 18. na 15. dan v mesecu (za podrobnosti glejte 1. odstavek 4. člena Navodil).

Preberi več

Objavljen Akt o prispevkih za zagotavljanje podpor za proizvodnjo električne energije iz OVE in SPTE

Na današnji seji je Vlada RS podala soglasje k Aktu o prispevkih za zagotavljanje podpor za proizvodnjo električne energije iz obnovljivih virov energije in v soproizvodnji z visokim izkoristkom. Objavljen je v Uradnem listu RS, št. 56/2015.

Akt je nastal na podlagi Uredbe o načinu določanja in obračunavanja prispevkov za zagotavljanje podpor proizvodnji električne energije v soproizvodnji z visokim izkoristkom in iz obnovljivih virov energije (Ur. l. RS, št. 46/15), ki jo je Vlada sprejela 27.6.2015.

Preberi več
12